30 Δεκ 2008

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ!!!!!!!!!!

Υπ. Υγείας: Νόμος του κράτους η σύμβαση με ΟΕΝΓΕ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 10:46

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ψήφιση από τη Βουλή της κλαδικής σύμβασης με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι η σύμβαση με την ΟΕΝΓΕ θα αποτελέσει νόμο του κράτους.
Με αφορμή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στις 24/12, στην οποία καλούνταν οι ενώσεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα στο διάστημα από 15 Ιανουαρίου 2009, εάν δεν έχει προγραμματιστεί η ημερομηνία ψήφισης από τη Βουλή της κλαδικής σύμβασης, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας τονίζει πως «η δέσμευση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης και έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο και τον υπουργό Οικονομίας».
«Κατά συνέπεια -σημειώνεται- ουδέν θέμα υφίσταται ως προς την ολοκλήρωση και την ψήφισή της σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Η σύμβαση αυτή θα αποτελέσει νόμο του κράτους και θα εφαρμοστεί στην πληρότητά της προκειμένου να προσληφθούν νέοι γιατροί στο ΕΣΥ, ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση με την κοινοτική οδηγία ως προς το ωράριο και τις εφημερίες των γιατρών, αλλά κυρίως να απελευθερωθεί το σύστημα και να ανανεωθεί με έμψυχο προσωπικό, χωρίς τις μέχρι σήμερα δαιδαλώδεις, χρονοβόρες και συχνά ατελέσφορες διαδικασίες επιλογής από τα ΣΚΕΥΟΠΝI».
«Επιπλέον -συνεχίζει η ανακοίνωση- δημιουργείται ένα νέο εργασιακό πλαίσιο για τους γιατρούς, πιο ανθρώπινο με αναβάθμιση των αποδοχών τους και τη βελτίωση των όρων και συνθηκών απασχόλησής τους. Αντίστοιχα στο ίδιο σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί, και εγκριθεί από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, η έκτακτη πρόσληψη 5,5 χιλιάδων νοσηλευτών και η ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές». «Αλλά και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», διευκρινίζεται, το σχέδιο νόμου κατετέθη την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008, και θα περάσει από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή στην πρώτη της συνεδρίαση με το άνοιγμα των εργασιών της Βουλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου