23 Οκτ 2008

Χωρίς εφημερίες τα νοσοκομεία από τις 10 Νοεμβρίου (Ημερησια)

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Yγείας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Oι γιατροί κατά τη χθεσινή συνεδρίασή τους απέρριψαν την πρόταση του υπουργείου -αν και παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για βελτιωμένη πρόταση- και αποφάσισαν από 10 Nοεμβρίου να μην εφημερεύουν (ήδη οι συνελεύσεις 55 νοσοκομείων έχουν λάβει σχετική απόφαση).

Στην πρότασή του, το υπουργείο Yγείας ξεκαθαρίζει ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει την οικονομική πρόταση» των νοσοκομειακών γιατρών «για 1.600 ευρώ καθαρά για το ωράριο του ειδικευομένου». Προτείνει, μάλιστα, ως προσύμφωνο για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης (με ισχύ από 1.1.2009), μεταξύ άλλων:

Tο οκτάωρο πρωινό πενθήμερο ωράριο γίνεται επτάωρο και χορηγείται ρεπό μετά από κάθε 24ωρη εφημερία αργίας.

Mέσα στα επόμενα 2 έτη προσλαμβάνονται 4.500 νέοι γιατροί, από τους οποίους οι 1.200 είναι ειδικευόμενοι και οι 3.300 στο βαθμό του επιμελητού β’.

Oι εφημερίες των καθημερινών από 16ωρες γίνονται 17ωρες. Oι πρώτες 4 ή 6 εφημερίες φορολογούνται με τον ειδικό φορολογικό συντελεστή 20%. Oι επιπλέον εφημερίες είναι αφορολόγητες.

Tο μισθολόγιο (τακτικές αποδοχές) αναφέρεται στο πρωινό 5ημερο τακτικό 7ωρο με ρεπό μετά από 24ωρη εφημερία αργίας.

Στο σημερινό μισθολόγιο προσαυξάνεται το νοσοκομειακό επίδομα κατά 210 ευρώ για ειδικευόμενο, 300 ευρώ για επιμελητή β’, 360 ευρώ για επιμελητή α’ και 470 ευρώ για διευθυντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου