15 Νοε 2008

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

07/11/2008Καταγγελία εναντίον του Διοικ. Συμβούλιου του Νοσοκομείου Κοζάνης για προπηλακισμό γιατρού(ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ)


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των γιατρών του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης της 6ηςΝοεμβρίου 2008, καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κοζάνης για την απαράδεκτη φραστική επίθεση και εξύβριση του γιατρού, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, και εκπροσώπου των γιατρών κου Ζαρκινού Φωτίου που υπηρετεί και στηρίζει την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, με το ελάχιστο προσωπικό, την τελευταία 15ετία. Η επίθεση αυτή, σε συνδυασμό με τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, είχε σοβαρή επίπτωση στην υγεία του με ανάγκη άμεσης νοσηλείας του στο νοσοκομείο.
Ο συνάδελφος Ζαρκινός Φώτης κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, υπερασπίστηκε τα δίκαια αιτήματά μας. Συγκεκριμένα, προσπάθησε να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο, ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος σε σχέση με τις εφημερίες των γιατρών και αντιτέθηκε στη λογική του Διοικητικού Συμβουλίου, που παράνομα και καταχρηστικά απαιτεί την εξάντληση και εξαθλίωση των γιατρών με υπερβολικά μεγάλο αριθμό εφημεριών, έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, σε βάρος της ψυχικής και σωματικής τους υγείας καθώς και της ποιότητας της παρεχόμενης περίθαλψης στους ασθενείς.
Η έκτακτη γενική συνέλευση προειδοποιεί προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι γενικοί όροι εργασίας του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, όπως αυτοί επιβάλλονται από την διοίκηση, εγκυμονούν κινδύνους για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Όπως όλοι, έτσι και το ιατρικό προσωπικό έχει πεπερασμένες σωματικές και ψυχικές αντοχές που έχουν ήδη εξαντληθεί από την εξουθενωτική καθημερινότητα που τους επιβάλλει η διοίκηση του νοσοκομείου.
Λυπούμαστε πραγματικά που μετά από τόσα χρόνια προσφοράς γιατροί όπως και ο κος Ζαρκινός αντιμετωπίζονται με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο, αντί να απολαμβάνουν τον σεβασμό και την αναγνώριση από μέρους της διοίκησης.
Για τους παραπάνω λόγους καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη συμπεριφορά εναντίον του συναδέλφου μας και ζητούμε την άμεση απομάκρυνση από την θέση του στο Δ.Σ. του νοσοκομείου του κου Παπαβασιλείου Αντωνίου που ήταν ο κύριος υπεύθυνος της υβριστικής επίθεσης και αποδοκιμάζουμε την σιωπηλή συγκατάβαση των υπολοίπων μελών.


Η ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου