22 Νοε 2008

Το τελικο(?) κειμενο τής κλαδικής σύμβασης



Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ομόφωνη απόφαση της Διαπραγματευτικής Ομάδας και υποβλήθηκε στις 18/11/08 στο Υπουργείο Υγείας για ν΄ αποτελέσει τη βάση κατάρτισης νομοσχεδίου. Στις 20/11/08 το Υπουργείο κατέθεσε στην ΟΕΝΓΕ παρατηρήσεις και αντιπροτάσεις, οι οποίες φαίνονται ως σημειώσεις στο κείμενο. Ως σημειώσεις φαίνονται και οι νέες προτάσεις που κατέθεσε η ΟΕΝΓΕ.
Δημήτρης Βαρνάβας


Αθήνα 18 Νοεμβρίου 2008
Α.Π:1389

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
κο ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ



ΣΧΕΔΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Το ακριβές περιεχόμενο της Συλλογικής Σύμβασης που συμφωνείται είναι το κάτωθι:

1. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κάδου ΕΣΥ και ειδικευομένων θα πραγματοποιούν εφημερίες που χρειάζονται ώστε τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας να λειτουργούν με ασφαλή τρόπο. Οι ανάγκες για την εφημέρευση των μονάδων υγείας αυτών, προσδιορίζονται από τα Επιστημονικά Συμβούλια και τις Διοικήσεις τους[1].
Για την επίτευξη του στόχου αυτού δεν θα εφαρμοστούν ελαστικά ωράρια (π.χ κυκλικά) και ελαστικές σχέσεις εργασίας (π.χ επικουρικοί γιατροί κ.λ.π). ‘Οπου στο άρθρο αυτό αλλά και στα υπόλοιπα μνημονεύονται ειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ συμπεριλαμβάνονται και οι οδοντίατροι ΕΣΥ[2].

2. Το επίσημο ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών είναι 7ωρο, συνεχές, πρωινό και 5νθήμερο. Μετά δε από κάθε ενεργό εφημερία παρέχεται στον εργαζόμενο ρεπό (εργάσιμη ημέρα) που δεν μεταφέρεται πέρα της μιας εβδομάδος.

3. Το επίδομα βιβλιοθήκης των νοσοκομειακών γιατρών δεν υπόκειται σε φορολόγηση.

4. Οι πρώτες 4 για τους ειδικευμένους νοσοκομειακούς γιατρούς και οι πρώτες 6 για τους ειδικευόμενους κάθε είδους εφημερίας και κατ΄ επιλογήν του γιατρού φορολογούνται με ειδικό συντελεστή 20% ή με το εισόδημα. Οι πέραν των 4 πρώτων ή 6 αντίστοιχα κάθε είδους εφημερίας δεν υπόκεινται σε φορολόγηση.
Το 50% του επιδόματος εφημερίας των Διευθυντών γιατρών της Α΄ Ζώνης δεν υπόκειται σε φορολόγηση. Το μέτρο αυτό θα ισχύει μετά την 1/1/09 για τους Συντονιστές Διευθυντές Α΄ Ζώνης και εφ’ όσον βέβαια θα εκλέγονται αυτοί σε τμήματα ή εργαστήρια και μονάδες και στους Διευθυντές Α΄ Ζώνης όταν θα είναι μοναδικοί διευθυντές στο τμήμα, εργαστήριο και μονάδες και ως εκ τούτου δεν θα εκλέγεται Συντονιστής Διευθυντής.

5. Αναδιαρθρώνεται η Ιατρική υπηρεσία στη βάση οργανωμένης εξέλιξης των νοσοκομειακών γιατρών μέσα στο σύστημα από τον εισαγωγικό βαθμό του Επιμελητού Β΄ (πύλη εισόδου) μέχρι τον καταληκτικό βαθμό του Διευθυντού σε πολυδιευθυντικό σύστημα. Από 1/1/09 οι οργανικές θέσεις των ειδικευμένων γιατρών παύουν στους οργανισμούς των Νοσοκομείων και Κ.Υ να είναι κατανεμημένες σε βαθμούς και μετονομάζονται σε θέσεις ειδικευμένων γιατρών. Οι υπηρετούντες σήμερα γιατροί διατηρούν το βαθμό τους.
Η αναδιάρθρωση και η από τούδε και στο εξής πλήρης εξέλιξη των νοσοκομειακών γιατρών στο ΕΣΥ γίνεται ως ακολούθως.

α) Κάθε ειδικευμένος γιατρός του ΕΣΥ εξελίσσεται μέχρι τον καταληκτικό βαθμό του Διευθυντού, υπό προϋποθέσεις χρόνου προϋπηρεσίας στον κάθε βαθμό, καθώς και σύμφωνα με εκπαιδευτικά και επιστημονικά κριτήρια που προβλέπει το αρ. 35 παρ. 6 του Ν. 2519/97. Η αξιολόγηση είναι ατομική και γίνεται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου.

β) Κάθε θέση που κενούται, προκηρύσσεται από το Νοσοκομείο εντός 1 μηνός υποχρεωτικά. Η προκήρυξη των κενών ή κενούμενων θέσεων είναι ανοικτή και ενεργείται με τα κριτήρια της παρ. 7 αρ.37 του Ν. 2519/97 και ο επιλεγόμενος γιατρός προσλαμβάνεται στον εισαγωγικό βαθμό του Επιμελητού Β΄ και ακολούθως εξελίσσεται βαθμολογικά μέσα στο σύστημα.

γ) Θέσεις οι οποίες έχουν προκηρυχθεί και εφόσον έχουν κατατεθεί οι προβλεπόμενες εισηγήσεις, η κρίση – επιλογή ενεργείται από το Συμβούλιο προσλήψεων – κρίσεων του παρόντος νόμου. Οι θέσεις αυτές μετατρέπονται σε θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ και κατ΄ εξαίρεση η επιλογή είναι για το βαθμό της προκήρυξης . Προκηρύξεις για τις οποίες δεν κατατέθηκαν εισηγήσεις επαναπροκηρύσονται ως θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ στον εισαγωγικό βαθμό Επιμελητού Β΄. Η επαναπροκήρυξη ενεργείται κατά προτεραιότητα μέσα σε 2 μήνες από την ισχύ του παρόντος[3].

δ) Οι βαθμοί των ειδικευμένων γιατρών είναι : Επιμελητής Β΄, Επιμελητής Α΄και Διευθυντής.

ε) Γιατροί που υπηρετούν στο ΕΣΥ η Πανεπιστημιακοί γιατροί δύνανται να διεκδικήσουν προκηρυσσόμενη θέση σε άλλο νοσοκομείο και αν επιλεγούν αυτοί διατηρούν το βαθμό τους. Η αντιστοίχηση βαθμών και τίτλων ΕΣΥ και Πανεπιστημιακών είναι:

Λέκτωρ με ειδικότητα Επιμελητής Β΄
Επίκουρος Καθηγητής Επιμελητής Α΄
Αναπλ. Καθηγητής Αναπλ. Διευθυντής
Τακτικός Καθηγητής Διευθυντής

Γιατροί που μετακινούνται από ένα νοσοκομείο ή Κ.Υ σε άλλο νοσοκομείο ή Κ.Υ (μέσω κατάληψης προκηρυσσόμενης θέσης) επιβαρύνονται με 2 χρόνια πέρα των προβλεπόμενων για να εξασφαλίσουν την προϋπόθεση του χρόνου αίτησής τους προς αξιολόγηση για τον βαθμό του Επιμελητού Α΄. Επιμελητές Α΄ μετακινούμενοι σε άλλο νοσοκομείο ή Κ. Υγείας επιβαρύνονται με 4 χρόνια πέραν των προβλεπομένων για να εξασφαλίσουν την προϋπόθεση του χρόνου αίτησής τους προς αξιολόγηση για τον βαθμό του Διευθυντή[4].
Οι προαγόμενοι σε βαθμό Διευθυντού δεν δύνανται πλέον να διεκδικήσουν άλλη θέση.

στ) Ο νοσοκομειακός γιατρός που αποκτά το δικαίωμα εξέλιξης στον επόμενο βαθμό το ζητά και αξιολογείται. Αν η αξιολόγηση είναι αρνητική δικαιούται να ζητήσει επαναξιολόγηση μετά 2 τουλάχιστον χρόνια από την 1η αξιολόγηση του στο συγκεκριμένο βαθμό. Επί νέας αρνητική αξιολόγησης παραμένει στον ίδιο βαθμό , του απονέμονται οι αποδοχές του επόμενου βαθμού και δικαιούται άλλης αξιολόγησης μετά 5 έτη.

ζ) Δικαίωμα αίτησης για αξιολόγηση αποκτά ο Επιμελητής Β΄ μετά από 7 χρόνια στον βαθμό . Ο Επιμελητής Α΄ αποκτά δικαίωμα αξιολόγησης μετά από 8 έτη στο βαθμό ή 15 χρόνια στο ΕΣΥ εκ των οποίων τα 5 χρόνια στο βαθμό του Επιμελητή Α΄ και στην ίδια θέση χωρίς αρνητικές αξιολογήσεις στον προηγούμενο βαθμό.
Από την δημοσίευση του παρόντος νόμου παύει η απονομή του τίτλου του Αναπλ. Διευθυντή.
Οι υπηρετούντες κατά τη δημοσίευση του παρόντος Επιμελητές Α΄ που συμπληρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις και όλοι οι σημερινοί Αναπλ. Διευθυντές εντός της επόμενης 2ετίας δικαιούνται αίτησης αξιολόγησης κατά σειρά αρχαιότητος στον βαθμό του Επιμελητού Α΄ κατά τμήμα , μονάδα ή εργαστήριο του Νοσοκομείου[5] και σε ποσοστό 25% κάθε 6μηνο της 2ετίας. Το τελευταίο 6μηνο του 2010, μαζί με τους εναπομείναντες της παραγράφου αυτής αποκτούν δικαίωμα αίτησης και όσοι εν τω μεταξύ εξασφάλισαν τις προϋποθέσεις.

η) ΄Όταν σε μια κλινική, τμήμα ή εργαστήριο υπηρετούν περισσότεροι από ένας Διευθυντής, εκλέγεται ένας ως Συντονιστής Διευθυντής για 4ετή θητεία . Επί μη έκφρασης ενδιαφέροντος από κανέναν ορίζεται υποχρεωτικά από τον Διοικητή . ΄Οπου σήμερα υπηρετεί οργανικός Διευθυντής (όχι σε προσωποπαγή θέση) παραμένει Συντονιστής Διευθυντής μέχρις αποχωρήσεώς του για οιοδήποτε λόγο.

θ) Και στην Α΄ Ζώνη εφημερεύουν οι Διευθυντές σε ενεργό ή άλλου είδους εφημερία. Απαλλάσσονται της υποχρέωσης αυτής στην Α΄ Ζώνη οι Συντονιστές Διευθυντές ή Διευθυντές τμημάτων όπου δεν υπηρετεί άλλος Διευθυντής.

ι) Εκλεκτορικά Σώματα.

Α – Συμβούλιο προσλήψεων – κρίσεων σε ανοιχτές προκηρύξεις.

1. Ο Διοικητής τους Νοσοκομείου ως Πρόεδρος του Συμβουλίου με Αναπληρωτή του τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.
2. Ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου που αναπληρώνεται από τον νόμιμο αντικαταστάτη του.
3. Ο Διευθυντής του αντίστοιχου Τομέα που αναπληρώνεται από τον νόμιμο αντικαταστάτη του.
4. ο Συντονιστής Διευθυντής του τμήματος που αναπληρώνεται από τον νόμιμο αντικαταστάτη του.
5. ο Εκπρόσωπος των Επιμελητών Α΄ στο Επιστημονικό Συμβούλιο που αναπληρώνεται από τον αρχαιότερο Επιμελητή Α΄ της ίδιας ειδικότητας (αν στο νοσοκομείο υπάρχουν περισσότερο του ενός αντίστοιχα τμήματα) ή του τμήματος εάν είναι μοναδικό.

Οι 3ος και 4ος κριτές είναι συγχρόνως και εισηγητές οι οποίοι υποχρεώνονται να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους σε 1 ½ μήνα από το πέρας της προκήρυξης. Ενστάσεις υποβάλλονται εντός 20 ημερών από την κατάθεση των εισηγήσεων. Οι ενστάσεις απαντώνται εντός 15 ημερών και το Συμβούλιο συνεδριάζει και αποφασίζει σε διάστημα 15 ημερών από την τελευταία ημερομηνία απάντησης των ενστάσεων.
΄Εδρα του Συμβουλίου είναι το Νοσοκομείο που προκηρύσσει τη θέση.

Β – Συμβούλιο Αξιολόγησης προς εξέλιξη των υπηρετούντων μονίμων γιατρών του ΕΣΥ

Το Συμβούλιο αυτό είναι η Γενική Συνέλευση του αντίστοιχου προς τον αξιολογούμενο τομέα και απαρτίζεται κάθε φορά από τους ειδικευμένους μονίμους γιατρούς του ΕΣΥ του Νοσοκομείου και Κ. Υγείας του από τον βαθμό του αξιολογουμένου και επάνω.
Η Συνέλευση συγκαλείται από τον Διευθυντή του Τομέα ή από τον νόμιμο αναπληρωτή του και είναι σε απαρτία αν παρίσταται το 50% των εχόντων δικαίωμα συμμετοχής για τον κάθε βαθμό. Επί μη απαρτίας η συνέλευση επαναλαμβάνεται μέσα σε μία εβδομάδα με νόμιμη απαρτία το 30% των εχόντων δικαίωμα συμμετοχής. Επί νέας ελλείψεως απαρτίας η συνέλευση επαναλαμβάνεται μετά 7 ημέρες χωρίς ανώτερο όριο απαρτίας. Θετική θεωρείται η ατομική αξιολόγηση εφόσον συγκεντρώνει το 50% + 1 των ψήφων των παρόντων. Η ψηφοφορία είναι φανερή.
Το 1ο 15νθήμερο κάθε έτους ορίζονται 1 εισηγητής με τον αναπληρωματικό του για κάθε ειδικότητα και επί ελλείψεως από συναφή ειδικότητα από τη Συνέλευση του Τομέα. Δεύτερος εισηγητής είναι ο εκάστοτε Συντονιστής Διευθυντής ή μοναδικός Διευθυντής του τμήματος του αξιολογούμενου ή ο νόμιμος αναπληρωτής ή αντικαταστάτης του.
Αξιολογήσεις γίνονται 2 φορές το χρόνο.
Οι εισηγητές λαμβάνουν μέχρι 31 Ιανουαρίου κάθε έτους τους φακέλους των γιατρών (Νοσοκομείων και Κ. Υγείας) που έχουν δικαίωμα και το αιτούν να προαχθούν. Σε ένα μήνα από τη λήψη των φακέλων οι εισηγητές καταθέτουν την εισήγησή τους στη Γραμματεία του Τομέα.
Η Γραμματεία μέσα σε 5 ημέρες επιδίδει τις εισηγήσεις στους υποψηφίους γιατρούς, οι οποίο δικαιούνται να υποβάλουν ένσταση σε προθεσμία 15 ημερών.
Μέσα σε 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας ένστασης , απαντώνται οι ενστάσεις και σε 15 ημέρες ο Διευθυντής του Τομέα καλεί την αντίστοιχη συνέλευση του Τομέα. Η συνέλευσης αφού ακούσει τις εισηγήσεις , τις ενστάσεις, τις απαντήσεις , τις οποίες παρουσιάζουν οι εισηγητές, οι οποίοι απαντούν και σε ερωτήματα, αποφασίζει αιτιολογημένα.
Οι εισηγητές λαμβάνουν 2η φορά στο ίδιο έτος τους φακέλους των ενδιαφερομένων γιατρών μέχρι 31/7 και ακολουθείται ή ίδια διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω.
Η πρώτη διαδικασία αξιολόγησης μετά τη δημοσίευση του παρόντος δύναται να αρχίσει ένα μήνα αργότερα από τα προβλεπόμενα.

Γ – Συμβούλιο επιλογής Συντονιστών Διευθυντών.

Το Συμβούλιο αυτό είναι η γενική Συνέλευση του αντίστοιχου Τομέα όλων των μονίμων γιατρών του ΕΣΥ του Τομέα αυτού. Εισηγητές ορίζονται ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου με τον νόμιμο αναπληρωτή του και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας με τον νόμιμο και αυτός αναπληρωτή του[6].

Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν οι Διευθυντές στο βαθμό του ίδιου τμήματος. Η επιλογή γίνεται μεταξύ των αιτούντων και οι εισηγητές υποβάλλουν τις εισηγήσεις τους εντός 15 ημερών από τη λήψη των φακέλων. Δικαίωμα ένστασης εντός 15 ημερών από την κοινοποίηση των εισηγήσεων. Οι εισηγητές απαντούν εντός 15 ημερών από την παραλαβή των ενστάσεων.
Το Συμβούλιο επιλογής συγκαλείται υποχρεωτικά από τον Διευθυντή του Τομέα εντός 15 ημερών από την απάντηση των ενστάσεων.
Όπου ως εκλεκτορικά σώματα αναφέρονται η Γενική Συνέλευση του Τομέα ή μέρος αυτής, σε νοσοκομεία όπου υπάρχουν Πανεπιστημιακές Κλινικές δεν καλούνται και δεν συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο (ούτε στον υπολογισμό της απαρτίας) οι Πανεπιστημιακοί γιατροί. Ο Διευθυντής του Τομέα ή ο αναπληρωτής του καλούν τους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ.

κ) Νοσοκομειακοί γιατροί που συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά μέχρι 31/12/2009 τους χορηγούνται οι αποδοχές του επόμενου βαθμού και δεν κρίνονται.

λ) Τα 2 πρώτα χρόνια (έως 31 – 12 – 2010) οι νέες προσλήψεις αφορούν γιατρούς που δεν υπηρετούν στο ΕΣΥ . Ως εκ τούτου υπηρετούντες γιατροί στο ΕΣΥ και μέχρι 31/12/2010 δεν μπορούν να διεκδικήσουν άλλη θέση στο ΕΣΥ εκτός και υποβάλλουν παραίτηση μέχρι τη λήξη της εκάστοτε προκήρυξης.

6– Κατά τη χρονική διάρκεια της Συλλογικής Σύμβασης και μάλιστα στο πρώτο εξάμηνο θα προσληφθούν 2000 νέοι γιατροί σε οργανικές θέσεις ( εξ αυτών τουλάχιστον 1.500 ειδικοί σε οργανικές θέσεις Επιμελητών Β΄).

Ο καθορισμός των αναγκών των προσλήψεων θα γίνεται από κοινή επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και της ΟΕΝΓΕ ώστε να προτιμώνται υποστελεχωμένα τμήματα με στόχο την 1/7/09 να μην υπάρχουν γιατροί που θα εξαναγκάζονται να κάνουν περισσότερες από 7 ενεργείς εφημερίες το μήνα και 11 εφημερίες παντός τύπου.
Θέσεις που προκηρύσσονται εκτός κοινής Επιτροπής Υπουργείου Υγείας – ΟΕΝΓΕ δεν υπολογίζονται στις ανωτέρω 2.000 περιγραφόμενες.
Η κοινή αυτή Επιτροπή θα προτείνει κατά τη διάρκεια της συλλογικής σύμβασης λειτουργία ΤΕΠ και νέα πρότυπα εφημέρευσης.

7– ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ:

Από 1/1/2009 στο ισχύον μισθολόγιο των Νοσοκομειακών γιατρών παρέχονται οι εξής αυξήσεις κατά βαθμό:

α) Ειδικευόμενος: Αυξάνεται ο Β.Μ κατά 210 € και το Νοσοκομειακό
επίδομα κατά 90 €.
β) Επιμελητής Β΄ : Αυξάνεται ο Β.Μ κατά 300 €.
γ) Επιμελητής Α΄ : Αυξάνεται ο Β.Μ κατά 360 €.
δ) Διευθυντής : Αυξάνεται ο Β.Μ κατά 420 €.

Μετά από συζήτηση εντός αυστηρά των χρονικών ορίων της Σύμβασης, εφαρμόζεται Νέο Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο που η πρώτη φάση ξεκινάει με την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης και τις ανωτέρω αυξήσεις και στο καταληκτικό επίπεδο θα προσαρμόζεται προοδευτικά στις προτάσεις μας.
Ο τρόπος υπολογισμού του ωρομισθίου των εφημεριών μας θα προσεγγίσει την επόμενη 3ετία, αυτών των υπερωριών των Δημοσίων Υπαλλήλων.

8– Καταργείται από το μισθολόγιο των Νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ η οροφή των αποδοχών Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια υπηρεσίας[7].
Η διάρκεια της συλλογικής Σύμβασης και κατά άρθρα 1, 6 και 7 είναι ετήσια από 1/1/09 έως 31/ 12/09.
΄Εναρξη διαλόγου για την κατάρτιση της επόμενης Συλλογικής Σύμβασης ορίζεται η 15η Οκτωβρίου του 2009.
Κάθε διάταξη που περιλαμβάνεται στη παρούσα Συλλογική Σύμβαση αλλάζει ή καταργείται με νέα Συλλογική Σύμβαση.

------------------------------------------------------------------------

ANTIΠΡΟΤΑΣΕΙΣ_ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ
[1] Αντιπρόταση Υπουργείου: « Τα προγράμματα των εφημεριών αυτών καταρτίζονται με απόφαση του εκάστοτε Διοικητή μετά από πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου».
Αντιπρόταση ΟΕΝΓΕ: « καταρτίζονται όπως προβλέπει η παράγρ. 3α του άρθρου 9 του νόμου 3329/05»
[2] Θα περιληφθεί διάταξη, ώστε να συμπεριλαμβάνονται οι γιατροί του «Παπαγεωργίου» και όποιου άλλου Νοσοκομείου έχει παρόμοιο καθεστώς εργασιακών σχέσεων.
[3] Αντιπρόταση Υπουργείου στο σημείο γ), η οποία έγινε αποδεκτή από την ΟΕΝΓΕ: «Η παρούσα δεν εφαρμόζεται για την πλήρωση θέσεων που έχουν προκηρυχθεί μέχρι την ημέρα υπογραφής της και θεωρούνται εξ αυτού του λόγου εκκρεμείς. Τα αρμόδια συμβούλια επιλογής υποχρεούνται εντός τριών μηνών από την υπογραφή της παρούσης να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες πλήρωσης των εκκρεμών θέσεων»
[4] Προσθήκη Υπουργείου: «Οι εν λόγω επιβαρύνσεις δεν εφαρμόζονται σε γιατρούς που μετακινούνται σε Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας περιοχών που χαρακτηρίζονται άγονες με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κατόπιν πρότασης του ΕΚΕΠΥ και της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας του Υπουργείου Υγείας» Αποδεκτή από την ΟΕΝΓΕ με τη διευκρίνιση «…από και προς Νοσοκομεία…»
[5] Διόρθωση ΟΕΝΓΕ: Η φράση «κατά Τμήμα, Μονάδα ή Εργαστήριο» να γίνει «κατά ειδικότητα»
[6] Αντιπρόταση Υπουργείου για τη συγκεκριμένη παράγραφο: «Το Συμβούλιο αποτελείται από το Διοικητή του Νοσοκομείου που προκήρυξε τη θέση, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και δύο συντονιστές Διευθυντές που κληρώνονται για το σκοπό αυτό στην οικεία Υγειονομική Περιφέρεια. Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο Διοικητής και εισηγητές ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και ο αρχαιότερος εκ των δύο συντονιστών Διευθυντών». Η ΟΕΝΓΕ εμμένει στην αρχική της πρόταση, δεδομένου ότι και ο Υπουργός στις 10 προτάσεις για το πολυδιευθυντικό γράφει στο σημείο 8 «Εκλεκτορικό σώμα υπό συζήτηση. Πιστεύω στη συνέλευση του τομέα»

[7] εδάφιο 2 της παραγ. 9 του άρθρου 45 του νόμου 3205/2003

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου