2 Δεκ 2008

αντε βρε και καλή ευκολία!!!

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!! ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!!
το παρακάτω κείμενο είναι από το Αθηναϊκό Πρακτ. Ειδήσεων




Ικανοποιημένοι γιατροί- ευχαριστημένοι ασθενείς
01/12/2008
Δυο χρόνια διήρκεσαν οι διαπραγματεύσεις, μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, έως ότου προκύψει η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας των γιατρών με το δημόσιο σύστημα υγείας.
Ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρουσιάζοντας σήμερα τη νέα σύμβαση, παρουσία της ΟΕΝΓΕ, τη χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας, καθώς όπως είπε, «βγάζει το σύστημα υγείας από το τέλμα». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σ. Τσούκαλος, έκανε λόγο για τομή και εκτίμησε ότι «από την επόμενη μέρα της σύμβασης θα έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο ΕΣΥ».
Με τη νέα σύμβαση κατοχυρώνονται οι κατακτήσεις των γιατρών έως σήμερα, καθώς, πρακτικά, θα συμβάλλει στην αύξηση των μισθών τους, αλλά και στη μείωση του συνολικού χρόνου εργασίας τους στα δημόσια νοσοκομεία.
Μέσα από τη σύμβαση αλλάζει και ο τρόπος επιλογής των γιατρών και δημιουργούνται νέα συμβούλια αξιολόγησής τους.
Ο κ. Τσούκαλος επισήμανε, ότι «η υπογραφή της νέας σύμβασης ανοίγει δρόμους για ένα νέο διαρκώς βελτιούμενο και αναβαθμισμένο σύστημα Υγείας», ενώ αναφερόμενος στις προσλήψεις, που εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας, είπε ότι «δεν μπορεί να γίνουν μέσα σε μια ημέρα, αλλά... φιλοδοξούμε μεγάλο μέρος τους να γίνει πράξη στο πρώτο εξάμηνο του 2009».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου