28 Ιαν 2009

Ομόφωνη απόφαση ΔΣ ΕΙΝΑΠ για το ζήτημα των ΜΕΘ(ΕΙΝΑΠ )

Αθήνα, 27-1-09



Αποτελεί σοβαρότατο ολίσθημα η απαράδεκτη προσωπική επίθεση κύκλων του υπουργείου υγείας ενάντια στον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας κ. Α. Μαυρομμάτη αλλά και στον καθηγητή κ. Α. Αρμαγανίδη οι οποίοι σε πρόσφατες ανακοινώσεις τους διατύπωσαν το αυτονόητο και αδιαμφισβήτητο, δηλαδή ότι ο αριθμός διαθέσιμων κλινών εντατικής θεραπείας στη χώρα μας είναι ακόμα πίσω από τις ανάγκες και από τις διεθνείς προδιαγραφές και ότι η λύση του προβλήματος αυτού ενδεχόμενα θα μπορούσε να σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές. Επίσης είναι γνωστό ότι ακόμη και όσον αφορά τις λειτουργούσες κλίνες ΜΕΘ, το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανεπαρκές αριθμητικά.

Επισημαίνουμε και επιβεβαιώνουμε ότι παρά τα όποια θετικά βήματα έγιναν τους τελευταίους μήνες, το πρόβλημα έλλειψης κλινών ΜΕΘ παραμένει οξύτατο και όλη η ιατρική κοινότητα το βιώνει καθημερινά.

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου υγείας θα πρέπει να ασχολούνται νυχθημερόν με τη λύση τέτοιων σοβαρών προβλημάτων αντί να απευθύνουν δημόσια απαράδεκτους χαρακτηρισμούς («ανεύθυνοι», «αντιδεοντολογικοί», «ανίκανοι», «αναποτελεσματικοί», «ανέντιμοι» κλπ) ενάντια σε αξιολογότατους επιστήμονες όπως είναι ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Απαιτούμε άμεση επανόρθωση για την υπεράσπιση της τιμής και υπόληψης των συναδέλφων μας καθώς και για τη κατοχύρωση του δικαιώματος να λέγεται η επιστημονική αλήθεια και γνώμη ανεμπόδιστα, το οποίο από ότι φαίνεται δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου