7 Φεβ 2009

Απεργούν Πέμπτη και Παρασκευή (ΕΘΝΟΣ) 7-2-09

Σε «κραχ» οδηγούνται οι εφημερίες των νοσοκομείων. Οι γιατροί δεν δέχτηκαν χθες την αναθεωρημένη προς τα κάτω συλλογική σύμβαση που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στη Βουλή.

Προχωρούν σε 48ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ από τις 10 του μήνα θα πραγματοποιούν λιγότερες εφημερίες, με βάση το προβλεπόμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση ωράριο.
Την απόφαση αυτή έλαβε χθες το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), στο οποίο υπήρξαν διαφορετικές εκτιμήσεις και προτάσεις. Επικράτησαν οι πιο σκληρές, σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο δεν τήρησε τα όσα είχαν συμφωνηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο και πως οι γιατροί έπρεπε -με τη σειρά τους- να αποσύρουν την υπογραφή τους από τη σύμβαση.

Οι γιατροί συναντήθηκαν χθες το πρωί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο, ο οποίος απέδωσε το «ψαλίδισμα» στις παροχές στην αρνητική οικονομική συγκυρία.

Ο κ. Καλογερόπουλος τους είπε ότι τα ποσά που εγκρίθηκαν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου