11 Φεβ 2009

Καζάνι που βράζει ο χώρος της Υγείας

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζουν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα νοσοκομεία λόγω της 48ωρης απεργίας των γιατρών. Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στις εφημερίες. Οι γιατροί καταγγέλλουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για εμπαιγμό καθώς όπως λένε άλλη σύμβαση υπέγραψαν το Δεκέμβριο και άλλη κατατέθηκε στη βουλή με μικρότερες μισθολογικές αυξήσεις.


Σειρά νοσοκομείων δεν κατορθώνουν να καλύψουν της εφημερίες, καθώς έχουν μείνει χωρίς γιατρούς. Ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης είναι η περίπτωση του «Ερυθρού», τοοποίο τη Δευτέρα δεν είχε ακτινολόγους, αφού οι γιατροί έχουν εξαντλήσει τον αριθμό των εφημεριών που προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι βάρδιες.

Το πρόβλημα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα νοσοκομεία και ήδη σε αρκετά τμήματα του Θριασίου και του Νοσοκομείου της Νίκαιας οι εφημερίες γίνονται με... εθελοντισμό των γιατρών.

Στην επαρχία το ιατρικό προσωπικό είναι οριακό με συνέπεια οι εφημερίες να βγαίνουν ούτως ή άλλως με δυσκολία. Οι γιατροί αντιδρούν στις αλλαγές που έγιναν στην κλαδική σύμβαση που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και οι οποίες οδηγούν σε μείωση των αυξήσεων των μισθών και στις προσλήψεις γιατρών. Αντιδρώντας, έχουν εξαγγείλει 48 απεργία για τις 12 και 13 Φεβρουαρίου.

Η προβληματική κατάσταση στα νοσοκομεία αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο λόγω της απόφασης των προμηθευτών ιατρικών μηχανημάτων και αναλώσιμων υλικών να παγώσουν τις παραδόσεις στα νοσοκομεία, μέχρι το υπουργείο Υγείας εξοφλήσει τα χρέη του προς αυτούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις των νοσηλευτών των νοσοκομείων, δήλωσε πως υπάρχει ρύθμιση σε εξέλιξη και πρόσθεσε ότι θα τοποθετηθούν στη Βουλή οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου