12 Φεβ 2009

"Επιστρατευση" ?

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΓΡΑΨΕ: Σε «επιστράτευση» των γιατρών προχωρεί το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μη σταματήσουν να εφημερεύουν τα δημόσια νοσοκομεία! Εμπιστευτική εγκύκλιος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας καλεί τις διοικήσεις των νοσοκομείων να καταρτίσουν προγράμματα εφημεριών, παρά την απόφαση των γιατρών να μην εφημερεύουν περισσότερες από δύο φορές τον μήνα και οι οποίες έχουν ήδη εξαντληθεί.

Σε «επιστράτευση» των γιατρών προχωρεί το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μη σταματήσουν να εφημερεύουν τα δημόσια νοσοκομεία! Εμπιστευτική εγκύκλιος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας καλεί τις διοικήσεις των νοσοκομείων να καταρτίσουν προγράμματα εφημεριών, παρά την απόφαση των γιατρών να μην εφημερεύουν περισσότερες από δύο φορές τον μήνα και οι οποίες έχουν ήδη εξαντληθεί.
Όπως εξήγησε ο νοσοκομειακός γιατρός Δ. Βαρνάβας, μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), ο νόμος που ισχύει αυτή τη στιγμή είναι το 48ωρο που προβλέπει η σχετική κοινοτική οδηγία.

Η σύμβαση
«Οι υπουργικές αποφάσεις που παρέκκλιναν από την κοινοτική οδηγία έληξαν στις 31. 12.2008 ενώ και η συλλογική σύμβαση δεν έχει ψηφιστεί». Επομένως, σημείωσε, οι νοσοκομειακοί γιατροί εφαρμόζουν τον νόμο. Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, οι διοικήσεις των νοσοκομείων είναι σε πολύ άσχημη θέση.

Αφενός καλούνται να εφαρμόσουν την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας και να εξαναγκάσουν ουσιαστικά να εφημερεύουν οι γιατροί και αφετέρου απειλούνται να βρεθούν...πίσω από τα κάγκελα των φυλακών.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί εάν εξαναγκασθούν σε απλήρωτη εργασία, θα προβούν σε μηνύσεις κατά των διοικητών». Αυτό βάση νόμου επιφέρει τη διαδικασία αυτοφώρου για τους διοικητές, σημείωσε ο κ. Βαρνάβας υπογραμμίζοντας ότι «οι Ενώσεις των γιατρών δεν θέλουν να φθάσουν σε αυτό το σημείο, αλλά η υπομονή έχει τα όρια της»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου