Σε αναδίπλωση για το «πολυδιευθυντικό» σύστημα που αλλάζει τον τρόπο ανέλιξης των ιατρών του ΕΣΥ υποχρεώθηκε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξαιτίας και των ενδοκυβερνητικών αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν κατά την επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά ζητήματα των ιατρών του ΕΣΥ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά των γιατρών δεν είναι αυτά που συμφώνησε με τους εκπροσώπους τους, επικαλούμενος «μικρές αλλαγές λόγω των οικονομικών δεδομένων».
Κατά της φιλοσοφίας του νομοσχεδίου τάχθηκε ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος, αλλά ανακοίνωσε ότι θα το ψηφίσει, «για να μη με λένε αντάρτη», όπως είπε. Κριτική στο «πολυδιευθυντικό» σύστημα άσκησαν και οι «γαλάζιοι» κύριοι Κώστας Τσιάρας και Νίκος Παπαδημάτος, ακόμη και ο εισηγητής της πλειοψηφίας, κ. Τάκης Σκανδαλάκης, τονίζοντας όλοι ότι το άρθρο 4 «μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα» και πως «θα μπορούσε να είναι καλύτερο».
Αρνητική ήταν σύσσωμη η αντιπολίτευση. Οι εκπρόσωποί της στάθηκαν ιδιαίτερα στην αθέτηση, όπως υποστήριξαν, των υπεσχημένων από το υπουργείο για τα οικονομικά των γιατρών. Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία κ. Γιώργος Φλωρίδης τόνισε χαρακτηριστικά πως «στη Βουλή ήρθε ένα νομοσχέδιο που τροποποιεί μονομερώς τη συλλογική σύμβαση».
Απαντώντας ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών.
Σε ό,τι αφορά το «πολυδιευθυντικό», υπερασπίστηκε τη φιλοσοφία του χαρακτηρίζοντάς το ως «αξιοκρατικό» και ζήτησε διάλογο με τους γιατρούς.
ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου